Voorbereidingen

juni 2002 Gesprek met schooldirecteur over het idee van een lange reis en de planning daarvan. De schooldirecteur is positief en geeft aan dat we het beste kunnen vermijden om kinderen groep 8 te laten missen. We beslissen te gaan reizen van februari tot augustus 2006. De schooldirecteur heeft contact met de leerplichtambtenaar. Die staat nog niet positief tegenover ons plan.
medio 2004 De schooldirecteur peilt de nieuwe leerplichtambtenaar. Deze staat gelukkig wel positief tegenover het plan, mits we een goed onderwijsplan kunnen overleggen.
We overleggen met onze werkgevers over onze reis.
We worden lid van de discussiegroep http://groups.yahoo.com/group/langdurig-op-reis-met-kinderen/.
december 2004 Opstellen onderwijsplan.
12 januari 2005 Tweedehands camper gekocht!! Een Fiat Ducato met Frankia opbouw met alkoof. In de alkoof kunnen twee kinderen slapen. We hebben twee tafeltjes met banken eromheen (dinettes). Van iedere dinette kan een bed worden gemaakt: één éénpersoonsbed en een tweepersoonsbed. We zijn blij met onze koop!
januari 2005 Bespreken van het onderwijsplan met de schooldirecteur, die het plan voorlegt aan de leerplichtambtenaar.
We krijgen schriftelijk toestemming van de werkgevers om een half jaar weg te gaan.
februari 2005 Mondelinge toestemming leerplichtambtenaar.
We proberen onze camper te begrijpen. De kachel wordt schoongemaakt, de monteur weet ons uit te leggen hoe het fornuis aan moet. We doen wat klusjes in de camper.
maart 2005 Weekend proefkamperen met camper. We begrijpen steeds beter hoe alles werkt. Gelukkig hebben we een jerrycan meegenomen want de waterleiding lekt direct. Eenmaal thuis is de waterleiding zo gerepareerd.
april 2005 Schriftelijke toestemming leerplichtambtenaar! We ontdekken hoe de koelkast in de camper aan moet.
mei 2005 We willen ons huis verhuren tijdens onze reis. Om niet veel meer op te slaan dan eigenlijk nodig ruimen ons hele huis op en gooien heel veel weg.
Afmaken eerste versie website.
De camper heeft startproblemen en krijgt een nieuwe startmotor.
juli 2005 Laptop en digitaal fototoestel gekocht.
  Proefvakantie naar Noorwegen met de camper. Lang niet alles doet het goed, dus we hebben wat te klussen. De gasaansluiting op de flessen bleek te lekken. Notabene hebben we nieuwe gasflessen en een nieuwe aansluiting. Heleboel gas verknoeid. Nieuwe Noorse aansluiting aangelegd.
Ook niet alle elektra doet het probleemloos. Bijvoorbeeld het bedlampje in de alkoof geeft het na een paar dagen op. Geen groot probleem in Noorwegen, het is iedere nacht maar even donker. De koelkast blijft moeilijk te begrijpen, maar hij doet het wel. De camper rijdt prima.

augustus - oktober 2005

Klussen aan de camper. Dakkoffer gekocht en op de camper gezet. Alle abonnementen en lidmaatschappen opgezegd.
december 2005 Ons huis te huur gezet. Verzamelen lichtgewicht tweedehands kinderboeken.

Ida haalde op 17 december haar A-zwemdiploma. Fijn: geen kinderen mee op reis die geen zwemdiploma hebben!

januari 2006 Heel veel kleine klusjes gedaan: Belastingaangifte 2005 voorbereiden en indienen, verzoek ingediend voor voorlopige teruggave 2006 belasting. KPN opgezegd, internetverbinding opgezegd, sportschool opgezegd, overdragen MR voorzitterschap, definitief overdragen webmasterschap school, voorbereiden schorsen auto (hij mag in de tuin van de ouders van een vriendin staan zodat we geen wegenbelasting en geen verzekering hoeven te betalen), locatie geregeld voor het opslaan van de inboedel, bij TNT geregeld dat onze post wordt doorgestuurd naar onze waarnemer, terreinfiets voor Maarten gekocht en opgeknapt, aanvraag gedaan voor het opheffen SIM lock van onze mobiele telefoontoestellen, zodat we straks met lokale SIM kaarten kunnen bellen, opzeggen stalling camper, opzeggen schoolmelk, bijhouden bij welke abonnementen en lidmaatschappen het opzeggen niet is gelukt. Opzeggen krant. Opruimen huis zodat het ontruimen voor de verhuur straks weinig werk is. Berg/wandelschoenen gekocht voor de kinderen, landkaart getekend voor deze website. Kopen pianoboeken voor Gerrit voor onderweg. Inlopen bergschoenen. Laatste klussen aan de camper.

We hebben afspraken gemaakt met de leerkrachten van onze kinderen over wat we onderweg precies aan onderwijs gaan doen.

Maarten heeft een nieuwe baan geaccepteerd voor na onze reis. En hij heeft dus zijn huidige baan opgezegd. Ineens moet hij niet voor een half jaar afronden, maar definitief!

februari 2006 Ons huis is verhuurd! Inschrijven bij een makelaar leverde wel twee kijkers op, maar geen huurder. Ons huis te huur zetten bij www.marktplaats.nl werkte wel! De huurders willen graag een (goedkope) draadloze internetverbinding. Ons te dure en te storingsgevoelige internetabonnement was al opgezegd. We wilden na onze reis op ons gemak iets nieuws kiezen. Dat hebben we dus nu al gedaan: snel een goedkope keuze gemaakt, aangevraagd, en jawel, alles werkt!

Op donderdag 9 februari had Suzanne haar laatste werkdag. De laatste dag was een dag van taart, gezelligheid, laatste dingen en bureau opruimen. Maarten had pas een week later zijn laatste werkdag: vrijdag 17 februari. Dat werkt goed: om de beurt afronden. In de week voor 9 februari heeft Suzanne iedere avond laat doorgewerkt, en deed Maarten zoveel mogelijk de kinderen en het huishouden. De week erna deden we dat andersom. Maarten had op maandag 20 februari een enorm leuke afscheidsborrel. Veel mensen, leuke speeches, 't is goed weggaan zo.

Samen met de kinderen alle kinderboeken doorgekeken. Ze keurden een stapeltje boeken af, dus die hoeven niet mee. Er gaan ongeveer 200 kinderboeken mee. Ida gaat ineens snel beter lezen, zodat we de AVI 1 en AVI 2 boekjes alweer thuis kunnen laten.

Roel haalde op 11 februari zijn B-zwemdiploma. Ida was een beetje teleurgesteld dat zij nog niet mocht afzwemmen voor haar B. Dat wordt na onze reis.

Sim-unlock-code werd alsmaar niet opgestuurd, bellen hielp: telefonisch kregen we de code. Nu kunnen we lokale SIM kaarten in onze mobiele telefoons gebruiken.

Oh ja, de boiler in de camper heeft het nooit gedaan. Helemaal vergeten. Op de valreep een afspraak gemaakt voor reparatie.

Omdat we het huis verhuren moet het huis leeg: de meubels mogen blijven, en het keukenspul en het linnengoed ook, en de rest moet weg. De laatste week besteden we dus aan het inpakken van de camper en het leeghalen van de kasten. We hebben een week de tijd en dat is genoeg.

Gepland vertrek: zaterdag 25 februari.

Sinds 6 november 2005 is deze pagina Hit Counter keer bekeken