Ida's site, deel 2

Dit is deel 2 van Ida's pagina. Deel 1 staat hier.

We hebben konijntjes! (30 juli 2006)


Hobbel

 

Knagertje

Dit zijn Knagertje en Hobbel. Hierboven eten ze uit Roel's hand. Ze hebben ook al uit mijn hand gegeten.

Terug thuis

Hier ben ik iets aan het schilderen. Je kunt niet zien wat ik aan het schilderen ben. Mijn moeder vindt het niet mooi genoeg voor in de woonkamer, maar ik wil het in onze slaapkamer gaan hangen.

Terug op de camping om de hoek van ons huis (30 juni 2006)

Dit is de animatie op de camping in Nederland. Die helemaal vooraan staat, dat is Madelief, en daar links naast staat Jet. En hun achternamen dat is het grappige: Jet heet van haar achternaam Pet, en Madelief Hartendief! Als je goed in de achtergrond zoekt, kan je mij misschien zien staan. Dit ben ik. En die kleren: die helm en dat zwaard heb ik zelf gemaakt. Die cape komt uit de verkleedkleren, en die broek was vroeger van Gerrit maar nu van mij. Dit is ook de animatie. Hier wordt ik tot ridder geslagen! En die koning die mij tot ridder slaat, dat is koning Unauwen. Die is niet echt hoor! Koning Unauwen is van twee boeken. De ene is van 'brief van de koning' van Tonke Dragt (die heeft de prijs voor het beste kinderboek van de laatste vijftig jaar gekregen), en het andere is het vervolg daarvan: 'het geheim van het wilde woud'.

De laatste foto's van onze reis


Dit is Wim en die daarnaast dat ben ik. Op de achtergrond zie je wat blauws, dat is het buitenzwembad waar we voor zitten. We hebben maar twee binnenzwembaden gehad op de wereldreis. Ik vind Wim heel aardig, en ik heb twee Winx-glazen van hem gekregen. Allebei anders: op de ene Tecna en Stella, en op de andere Flora en Leila. Ik vond de camping van Wim en Lia een hele leuke camping.

Dit is VenetiŽ, een stad in ItaliŽ. Als het nog vijftig zo door blijft gaan met VenetiŽ, dan komt die stad onder water te staan. VenetiŽ zakt zo doordat VenetiŽ eerst modder was. Toen werden er allemaal boomstammen neergezet waarop de stad werd gebouwd. De stad zakt omdat de boomstammen gingen rotten. Ik denk dat de stad steeds verder het water in zakt omdat de boomstammen gaan kraken.

De Grossglockner pas. Dit land is Oostenrijk en in de bergen daar, waar we doorheen reden, daar lag zo hier en daar wat sneeuw. Gerrit en Roel zaten nog binnen, Gerrit omdat hij de sneeuw te koud vond en Roel omdat hij wou slapen. Papa en ik gingen lekker sneeuw- en hagelballen gooien.

Mijn wolkenkoninkrijk

Ik heb een verhaal geschreven. Mijn moeder heeft het getypt. Je kunt het hier lezen.

ItaliŽ (juni 2006)


Hier waren we aan het haren kammen. Ik hield me best stoer, want het ging niet goed. We waren hier vlak bij PompeÔ.

Hier waren we echt in PompeÔ. En ik was steeds bezig met op een houten plank rennen die tegen een steen was aangelegd. En dan zů, met m'n armen wijd, van die steen af springen.
Hier waren we in Napels. In Napels remmen ze niet als ze op een brommertje zitten, maar ze toeteren of gillen. Je kunt wel onder een brommer komen. Op de rechter foto deed ik maar alsof ik onder een brommer was gekomen, het is niet echt hoor!
In dit mozaÔek zitten anderhalf miljoen mozaÔek steentjes! Het stelt een leger van Alexander de Grote voor die tegen de Perzen vecht. Het mozaÔek komt uit PompeÔ. In PompeÔ is een kopie van het mozaÔek, maar de foto is gemaakt van het echte. Deze foto van dit plafond dat je hier ziet heb ik zelf gemaakt. Terwijl mijn moeder en ik op de grond op onze rug lagen.

Ik heb van dit beeld ook een mooie tekening gemaakt. Vinden jullie hem ook mooi? Het allerlastigste wat ik toch heb gedaan, is de kleding. Want al die lijntjes waren er ook in het echt! Maar dan waren het bobbeltjes.

Hier had ik al in bed gelegen, maar toen mocht ik weer uit bed om het uitzicht vanaf de Vesuvius te zien. Ik had hier uitzicht over Napels en PompeÔ. In het donker. Het was heeeeel mooi uitzicht. Het was met name zo mooi door al die lichtjes. Hier sta ik bij de echte krater van de Vesuvius. Hij is heel vruchtbaar. Er staat zelfs een boompje in de krater. En er is ook heel wat mos. Uit sommige plekjes kwam allemaal stoom. Dat is het teken dat de Vesuvius niet dood is, maar alleen maar slaapt!
Hier sta ik bij een nep-standbeeld. Het is geen echte, want toen ik geld gaf, knikte hij naar me!

Hier heb ik een klavertje vier gevonden. En mijn broers vonden er ook ieder ťťn. Mij heeft hij nog geen geluk gebracht. Maar Gerrit wel! Tot nu toe was bijna iedere uitslag van de voetbal-WK de uitslag die hij graag wilde!

Dit is de enige echte toren van Pisa. En rechts staat de kathedraal met de toren van Pisa erachter. Wisten jullie al dat de toren van Pisa scheef staat! Dat kan je zien op deze foto's als je goed kijkt.

Ik zal jullie vertellen hoe het komt dat hij scheef staat. Het komt doordat hij gebouwd is in een moerassige grond en de ene helft zakte in de grond. Ze moesten iets bedenken om te voorkomen dat de ene helft helemŠŠl in de grond zou zakken. En ze hebben daarom aan de andere helft wat gewicht gehangen.

Corfu (vanaf 19 mei)

We waren hier op een mooi strandje in Corfu. Vroeger was hier een watervalletje, maar nu is een soort flesjes in de rots waar het water uit komt. En daar had ik wat verse sinaasappelsap bij een tentje gekocht.

Hier in Corfu hadden we praaaachtig uitzicht op de zee. Er waren allemaal kleine eilandjes in. Eentje leek net een poortje!

Aqualand in Corfu vond ik heel erg leuk! Het allerleukste vond ik een zwarte glijbaan waarbinnen het helemaal donker was. Er zaten allemaal gaatjes in de glijbaan waar licht door naar binnen kwam. Dat leken net sterretjes. Het ťťn na leukste vond ik het golfslagbad. Dat is een bad en daar komen steeds allerlei golven. Maar eerst vond ik het golfslagbad nog niet leuk. Toen ik namelijk nog geen zwemband had. Want toen verdronk ik haast!

Gerrit was hier aan het puzzelen en ik was een boekje aan het lezen. Gerrit was in een kalender aan het puzzelen. Voor iedere dag zit daar een puzzeltje in.

Hier waren we bezig met een boottochtje bij Paleokranitsa in Corfu. Helemaal in het begin gingen we in een grot. We dachten: dat past echt niet! Maar het pastte toch! Er was ook nog een ander grotje. Daar allemaal rode koralen. Het leken net allemaal stadjes. Eentje leek net Mexico-City!

Diertjes

Deze rups was een hele grote rups. De hand ernaast is Roel's hand. Zodat jullie een beetje kunnen vergelijken hoe groot hij was.


Dit is een glimworm. Misschien ken je het verhaal van de reuzenperzik (van Roald Dahl) wel, dan weet je er misschien al wel wat van. Dat groenige is echt licht dat hij geeft. Ze geven altijd groen licht. Hun kontjes geven dat.

De heremietkreeft kennen jullie al (klik hier). Maar ik wou hem naast de andere beestjes hebben.

Meteorakloosters (18 mei 2006)

Hier waren we in de Meteorakloosters. Je denkt natuurlijk: "wie is dat, die daar op de foto's staat?" Nou, dat is mijn buurmeisje Emma. Dat is pas leuk! Ben je gewoon op wereldreis, en dan, ineens, kom je je buurmeisje tegen! DŠt is pas bijzonder!!

Olympia (13 mei 2006)

Hier waren we in Olympia. Ik was steeds om pilaren aan het klauteren. Ik heb hier twee keer een hagedis gezien! Er was nog een derde, maar die ging weg voordat ik hem had gezien.
Hier waren we een renwedstrijd aan het houden. Dat deden ze hier vroeger ook. Dat noemden ze de Olympische spelen. En ik heb deze wedstrijd gewonnen! Daarom mochten we een ijsje, zo groot als we maar wilden. Ik nam een magnum.
Hier waren we in een museum. Dit was het museum van de oude Olympische spelen. Ik maak in museums vaak mooie tekeningen. Het was best lastig om hier iets uit te zoeken, want ik houd het meeste van schilderijtjes natekenen. En die waren er niet zoveel. Er waren er maar twee en ik heb er eentje van nagetekend. Hij was niet helemaal heel, maar de rest heb ik bij geÔmproviseerd. Dat was niet zo lastig, ik hoefde alleen maar een stukje van de rok en van het schild erbij te improviseren.

Kreta (22 april - 10 mei 2006)


Hier was het Pasen. Ik was op het dak van de camper om eieren te zoeken. Papa en mama gaven mij een tip, daarom zat ik op het dak. Er was niet alleen een eitje, maar ook nog eens een chocolade paashaas!

Ik had eerst zelf een klimdiploma gemaakt. Daarna heb ik 'm pas echt verdiend, door allerlei klimdingetjes te doen.

Hier lag ik op een rose luchtbed (omdat ik Kroko nog niet had). Het was heel leuk bij dit zwembad, want ik ging overal een stoel neerzetten, en ik ging steeds dansen, en als ik moe werd ging ik op de stoel zitten die het dichtste bij was.

Hier was ik met de juf naar een mierensnelweg aan het kijken. Want de juf kwam langs, en dat vond ik heel leuk. Nu had ik tenminste een volwassen speelkameraadje, die niet steeds zoveel hoefte te werken.

We gingen allemaal ruines en schilderingen op de muren bekijken. Dat vond ik heel leuk.

Dit is Kroko. Die had ik van de juf gekregen. Ik vind 'm heel leuk. Het is een soort luchtbed, waar ik lekker op kan drijven. Hier ging papa mij duwen.

Hier waren we een hut aan het bouwen. We waren eventjes het water in geweest. In dit meer is de foto van Kroko ook gemaakt. We hebben een autootje gevonden in dit meer, en dat hebben we toen in de hut gezet.

Hier was mama jarig. Het lijkt wel of ik jarig ben. Maar ik had een feesthoed gemaakt voor mama en voor mij. Zo zag je tenminste dat er feest was. Dat zag je ook aan de camper, die versierd was met slingers en door mij geknutselde versiersels. Ik had een hele tas vol knutsels gemaakt voor mama. Piepkleine knutsels met mama's gezicht erop. En een muizentrapje met drie strookjes! Dat was heel lastig om te maken, want er zat er steeds eentje in de weg. Nu ben ik van plan om er nog eentje met vier strookjes te gaan maken. Aan het begin gingen de juf en Roel hele geinige ballonnen opblazen. Die zeiden van toeoeoeoet! Aan het einde bliezen ze ze heel groot op en lieten ze ze de camper binnengaan.

Hier was mama ook nog jarig. Ik zat nu onder een parasol van palmboombladeren en ik keek naar de anderen. Die zwommen in de zee, best ver weg.

Hier ben ik een sneeuwengel aan het maken in het zand. Eigenlijk hoort dat in de sneeuw. Maar ik doe het best vaak in het zand. Want er ligt hier helemaal geen sneeuw. Daarom is het in Griekenland ook best lastig om water te krijgen. Niet alleen omdat het niet sneeuwt, maar het regent ook nooit. De riviertjes raken door de hitte best snel uitgedroogd.

Hier was ik op een strandje aan het spelen.

Hier waren we jagertje aan het spelen. Dat gaat zo: de knuffies hebben allemaal magische krachten en ze moeten de jagers bevechten. Want die willen hen neerschieten. Bijvoorbeeld Grommertje is de zoon van de draak die Bloom heeft.

Hier waren we bij een zoetwaterstrandje. Er is welliswaar een zoute zee. Maar als je een gat graaft op het strandje, dan komt daar zoet water in. Weet je hoe dat komt? Nou, er zijn daar bergen, en daar komt allemaal zoet water uit. Hier dronk ik uit het zoetwater.

We hadden zelf een put gegraven zodat we niet steeds naar de put hoefden te lopen die helemaal aan de andere kant van het strand was.

Dit was leuk: hier waren kalkoenen en je moet weten dat ik Kalkoens spreek. Ik ging een mooi gesprek met ze voeren. De kalkoenen gingen steeds als ik iets zei tegelijkertijd antwoorden: hawhawhawhawhawhawhaw!!!